No tenim ‘confiança’ que el PP execute el pavelló cobert

Estem a punt de finalitzar la legislatura i, encara en el ple extraordinari de dilluns, aprovàvem modificacions al projecte bàsic del pavelló cobert multiusos que ha de completar les instal•lacions esportives de Meliana. Encara queden per davant la redacció del projecte definitiu, la licitació, l’adjudicació i l’inici de les obres.

Tot seria lògic i normal si no fóra perquè en huit anys de govern del Partit Popular a Meliana és el tercer projecte que aprovem i que paguem –més de 200.000 euros- per successives decisions errònies dels populars locals. Primer fou menysprear l’avantprojecte presentat pel govern de BLOC-Compromís el 2006 –elaborat conjuntament pels tècnics municipals i de la Conselleria de Cultura i Esports- per a sol•licitar el Pla d’Instal•lacions Esportives de la Generalitat 2007-2011.

Pavelló1Per a ells no era suficientment bo. L’alcalde actual, Pedro Cuesta, treia pit. Calia fer un megapavelló de més de sis milions d’euros amb piscines cobertes, spa i no sé quantes coses més.

Pavelló-PP1Eren uns altres temps, els temps de la bambolla immobiliària, dels projectes grandiosos. Era l’època del president Camps, l’època del Pla Confiança, quan lligaven els gossos amb llonganisses. El PP tenia l’objectiu de situar València en el mapa del món. Doncs ja ho estem, en el mapa de la corrupció i amb una Generalitat endeutada en més de 30.000 milions d’euros.

Els primers anys de la crisi econòmica aportaven la primera dosi de realitat i s’hagué de canviar el projecte. Després vindrien els despropòstits de l’administració Camps: adjudicació de l’obra amb baixa temerària, més crisi, obres parades, intent de renegociació econòmica a l’alça, fallida de l’empresa, litigis… El resultat, de nou un canvi de projecte i Meliana continuava sense pavelló.

Pavelló-PP2Això sí, entremig finalitzava una legislatura i calia inaugurar alguna cosa, encara que fóra una maqueta. La consellera Trini Miró en va tindre l’honor. Allà vam estar citats tot el teixit associatiu esportiu i la societat civil locals amb envelat, megafonia i àgap. Era març del 2011, dos mesos abans de les eleccions municipals i autonòmiques.

pabellontrinimelianag

Pel paral•lelisme en el temps i en les formes, esperem que el Partit Popular no tinga ara la temptació de tractar d’enganyar de nou els melianers i les melianeres amb un acte electoralista i una inauguració virtual de cara a les eleccions municipals i autonòmiques que se celebraran d’ací a pocs mesos. Insistisc, Compromís esperem, i exigim, que el PP de Meliana no repetisca de nou l’engany i l’obra comence a executar-se a primers del 2015. No voldríem que este fóra un altre dels temes pendents que, després de dos legislatures de govern popular, haja d’assumir el govern que es conformarà després de les eleccions municipals de maig.

(Article publicat en El Periódico de Aquí el divendres 7 de novembre de 2014)

Un comentari a “No tenim ‘confiança’ que el PP execute el pavelló cobert

  1. Retroenllaç: La consellera Català no mereix tant de Meliana | Josep Riera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *