Un país per construir

UnPaísPerConstruir

Des de l’Acord del Botànic i la constitució del govern del canvi valencià, hem constatat com, després d’anys de govern popular en què el creixement s’ha basat en un model clarament especulatiu, en grans inversions i infraestructures poc o gens productives, en el malbaratament dels recursos públics, en el desmantellament del sector públic i en l’augment de les desigualtats socials, els valencians i les valencianes tenim un país per construir.

Acord

Així, des de les institucions, els nous governs tenim grans reptes plantejats que ja van prenent forma. A Meliana i a l’Horta, amb projectes com ara el plans d’acció territorial del litoral i de l’horta, l’anell verd metropolità, el pla d’infraestructures educatives, el programa d’ocupació Avalem Joves, el pla contra la pobresa energètica o les noves polítiques socials. I, sobretot, el repte d’un finançament i unes inversions territorialitzades des de l’Estat que facen justícia al poble valencià.

Compromís formem part d’eixos governs de construcció i, dins de Compromís, el valencianisme polític que representa el BLOC tenim ara la responsabilitat d’enfortir el projecte i de consolidar el procés de transformació social, econonòmica, ambiental i territorial, i cultural que necessita este país.

I eixe és el sentit del pròxim congrés del BLOC, aportar tot el nostre capital humà i polític a un país que avança. I ho fem des de la força de trobar-nos en el millor moment del valencianisme polític. Amb més militància que mai -al Congrés participarem més de dos mil persones-; amb més presència institucional que mai -hi serem representants de tots els àmbits de decisió política, des dels ajuntaments, les diputacions, el Congrés i, especialment, les Corts i el Consell-. Amb una implantació territorial i amb una organització més potent que mai -hi serem presents totes les veus de nord a sud del país-.

Congrés

Per a un militant de base amb una llarga trajectòria de treball municipalista i comarcal que s’iniciava amb la campanya del 1987, que ha ocupat llocs de responsabilitat orgànica i institucional fins a la responsabilitat actual en una alcaldia com la de Meliana; en un col·lectiu traidicionalment i majoritàriament del Bloc, amb un esperit crític i alhora constructiu molt marcat, viure el que hem viscut en les últimes cites electorals és molt i molt satisfactori: arribar a ser en totes elles la força electoral amb més suport de la ciutadania del nostre poble.

Enric-Àgueda

Per això cal reconéixer el treball de les persones que en els últims quatre anys ho han fet possible. Els qui ja hi eren, com Enric Morera, i els que s’hi van sumar per projectar el valencianisme polític als nivells de presència social i pes polític que tenim hui, com ara Àgueda Micó. Per això la meua aposta pel al IV Congrés del BLOC és una dona valenta amb una formació política de primer ordre; amb una trajectòria com la meua, de compromís i de treball des de la base, des del municipalisme i les comarques, que ha sabut pilotar l’organització en uns contextos nous molt engrescadors, però alhora difícils i complicats. Una dona que suma, fa equip i no defuig les responsabilitats.

(Article publicat en El Periódico de Aquí del divendres 22 d’abril de 2016)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *