La consellera Català no mereix tant de Meliana

Estes festes de Nadal es va produir un fet bastant significatiu del que està suposant la política del Partit Popular per als melianers i les melianeres. Concretament, el segon dia de Nadal la consellera d’Educació i portaveu del Consell, María José Català, visitava el betlem de Roca. Res a objectar, el naixement monumental de la família Almela-Pascual mereix la visita. Això sí, el desplegament de Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica fou realment exagerat per a l’ocasió i una mostra del malbaratament dels recursos públics.

Este fet, que haguera sigut simplement un acte d’aquells propis de les dates nadalenques, va tindre un episodi previ al meu entendre del tot qüestionable, pel que significa. Abans de la visita, la consellera era rebuda a l’Ajuntament pel Partit Popular  –que no per la corporació municipal, ja que, com és habitual en els nostres governants locals, no van informar ni tan sols a la resta dels grups polítics, faltant de nou a les mínimes regles de cortesia i de comportament democràtic-. El PP té un sentit privatiu de les institucions que són del conjunt de la ciutadania. La recepció fou per tal que la consellera d’Educació firmara en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Meliana.

MaríaJoséCatalá

Però, què ha fet realment per Meliana la consellera per a meréixer este honor? Precisament, María José Català és la titular de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport*, una àrea que té amb Meliana deutes importants pel que fa a infraestructures que no es materialitzen. Per tant, el moment de la firma haguera sigut l’adequat perquè les melianeres i els melianers haguérem rebut la notícia que la Generalitat anava a executar de manera imminent l’aulari nou per a l’IES la Garrigosa, o el moment de presentar el projecte per al nou centre educatiu d’infantil i de primària per a Meliana, atesa la massificació de tots els centres; o d’anunciar l’inici de les obres del pavelló cobert multiusos –hui ni tan sols licitat-, una obra del Pla Confiança del 2009; o, per què no, per a firmar un conveni que garantisca la viabilitat del Conservatori de Meliana.

No fou així. L’alcalde de Meliana, el popular Pedro Cuesta, buscant una altra foto fàcil de les moltes que n’hem vist i de les que ens queden per vore, feia els honors barat a res. Haurem de recordar que, a més, la consellera Català és la causant i la responsable de la supressió del transport escolar de Roca a Meliana -precisament el nucli rural on es troba el betlem motiu de la visita-. Un cost que des del 2012 ha d’assumir l’Ajuntament, és a dir els melianers i les melianeres.

Mai ningú a Meliana ha rebut tant per tant poc. Comença la campanya electoral dels populars per a tractar de vendre un model clarament fracassat.

Article d’opinió publicat en El Periódico de Aquí del divendres 16 de gener de 2015

*Si vols més información sobre els temes que té pendents la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport amb Meliana, pots punxar en els enllaços següents:

Punxa ací per conéixer la situació del sector educatiu a Meliana)

(Punxa ací per conéixer més sobre el pavelló coberts multiusos pendent)

 

Un comentari a “La consellera Català no mereix tant de Meliana

  1. Retroenllaç: LA CONSELLERA QUE ENS LLEVÀ L’AUTOBÚS ESCOLAR ENS VISITÀ PER NADAL | Roca i Cuiper

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *