Fimel 2014, en la bona direcció

En maig de 2013 llançava una reflexió sobre la necessitat d’un nou impuls per a la fira del comerç i de l’agricultura de Meliana, Fimel. Era fruit d’un treball en profunditat realitzat pel col•lectiu de Compromís per Meliana en què analitzàvem la trajectòria -quan no deriva- de la fira en els últims anys, més centrada a publicitar la gestió del govern popular que no a una veritable promoció del comerç, dels servicis i de l’agricultura del nostre poble. Ho vam plasmar en un document que vam traslladar al govern del PP i a la Comissió Organitzadora de Fimel.

fimellogo

Recollíem diferents propostes per tal de buscar un format de fira i unes facilitats tendents a fer més atractiva la participació i vincular els visitants amb l’activitat econòmica del municipi. Parlàvem també de la programació d’activitats que, sobretot, han d’estar pensades en el públic que es vol atraure i fidelitzar. Es este punt, plantejàvem una estratègia de promoció prolongada en el temps on l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), especialment la web i les xarxes socials, han de jugar un paper important. Destacàvem la necessitat d’un nivell tècnic i de professionalització majors i uns recursos econòmics suficients.

(Document-proposta de maig de 2013 de Compromís per Meliana per a Fimel)

Si bé per a l’edició del 2013 el govern de Pedro Cuesta no va tindre en consideració esta reflexió, en l’edició del 2014 sí que hem pogut comprovar alguns canvis interessants, al nostre entendre encara insuficients i puntuals. Esperem que la motivació no haja sigut només electoral -la d’enguany ha sigut l’última edició de Fimel abans de les eleccions municipals de maig del 2015-.

La percepció generalitzada ha sigut que enguany la fira ha sigut millor, quant als objectius dels expositors i també des del punt de vista dels visitants. Algunes propostes com ara la fira medieval, el tren turístic o els passejos en carro han sigut un encert. Però hem trobat a faltar una aposta més clara pel que fa a la programació d’activitats, tant les lúdiques, especialment a la nit, com les més orientades a la promoció del comerç i de l’agricultura -un any més la desfilada de moda ha estat penjant d’un fil-. Continuem sense una activitat clara orientada a la restauració tan important al poble -en este sentit la nostra aportació amb la campanya Més Compromís, Més Comerç, Més Restauració ha suposat un modest exemple del que es pot fer-. Cal un major ús de les xarxes socials més enllà de les setmanes prèvies i els dies de la fira.

COMPOSICIÓ

Compromís sempre hem considerat que Fimel ha de ser la finestra oberta d’un projecte global i ben estructurat de la promoció comercial i agrícola de Meliana dins d’una àrea de Foment Econòmic potent, professionalitzada i ben dotada de recursos econòmics. Continua sent la nostra aposta.

(article publicat en La Veu del País Valencià ( wwww.laveupv.com), el 21 d’octubre de 2014)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *