La ‘NO política’ del Partit Popular

Després de set anys de govern del PP a Meliana, cal fer balanç del que ha sigut la NO política dels populars. Parlem d’aquelles propostes d’actuació que els governs de Blas Devís, i ara de Pedro Cuesta, s’han negat sistemàticament a realitzar. És a dir, polítiques locals de foment econòmic i de l’ocupació, polítiques d’estímul per a combatre la greu crisi econòmica que patim i els efectes que està generant en la societat de Meliana, especialment l’augment de la desocupació. El PP ha centrat la seua política a pagar als bancs i ha abandonat la política per a les persones.  

A Meliana vivim una greu contradicció. Sempre hem tingut un nivell d’endeutament molt acceptable, però per imposició del PP portem pagats més de 400.000 € extra als bancs. Uns diners que no s’han pogut destinar al veïnat de Meliana quan més ho necessitava.

Els últims anys, l’elevada pressió fiscal i la retallada continuada dels servicis municipals ha possibilitat tancar els exercicis amb superàvit (160.000 €, al 2011; 450.000 €, al 2012; i 500.000 €, al 2013). Sempre no convé tancar el balanç d’una manera excessivament positiva. Per a què ha servit este esforç de la ciutadania de Meliana: per a pagar als bancs.

A pesar que des de Compromís hi hem insistit, el PP mai ha volgut contemplar partides concretes per al foment econòmic i de l’ocupació. Amb una política realment planificada i orientada a les persones, s’haguera pogut reduir, fa anys, la contribució urbana (IBI) d’una manera significativa. Abans de finalitzar cada exercici pressupostari s’hagueren pogut fer les modificacions necessàries per a  destinar més recursos als sectors econòmics locals i a un pla d’ocupació real. Així, les liquidacions haurien sigut més ajustades i s’haurien destinat més recursos a les persones. Ben al contrari, la NO política dels populars ha fet que la desocupació a Meliana haja continuat augmentant al llarg d’esta legislatura, 1.124 persones al febrer.

Això sí, ara, damunt d’unes eleccions, comença el carrusel PoPulista. El senyor Pedro Cuesta anuncià un pla d’ocupació de 200.000 € -que només en seran 100.000 €-, i que es limita a una actuació d’emergència per a 30 persones. No s’iniciarà fins al maig. També anuncia que reduiran la contribució urbana. Ara que ens han buidat les butxaques amb l’IVA, l’IRPF, l’IBI…

Compromís no fem política per als bancs, fem política per a les persones

#Rescatempersones

Article publicat en El Periodicodeaqui.com el divendres 11 d’abril de 2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *